Wat wij doen!

Wat doen wij eigenlijk dat kun je hieronder lezen.

Wat doen wij eigenlijk?

033inActie zet zich volle kracht in voor inwoners van de regio Amersfoort die leven in ‘stille’ armoede. Een doelgroep die vaak wordt vergeten, omdat deze mensen een betaalde baan hebben, maar te weinig verdienen om van rond te komen en net teveel inkomen hebben om aanspraak te kunnen maken op voorzieningen.

Er zijn ruim 4,6% van de werkende mensen in de regio Amersfoort die vallen onder ‘stille’ armoede.
Dat zijn hier alleen al meer dan 12.000 mensen. Zij worden niet alleen zelf door deze situatie getroffen, maar ook de kinderen van deze gezinnen zijn hiervan de dupe. Een gegeven dat natuurlijk nooit het geval zou mogen zijn.

033inActie biedt deze gezinnen niet alleen producten, maar spitst toe naar maatwerk. Samen met onze eigen professionals inzetten om niet alleen het symptoom te bestrijden, maar de vraag met het gehele gezin bij de kern aan te pakken. Dat is onze filosofie!
Hierdoor vergroot de zelfredzaamheid van alle gezinsleden. Die dat elk generatie op generatie weer kunnen doorgeven. Waardoor de kans op een positief toekomstperspectief voor hen allen toeneemt.

Om dit mogelijk te maken ontvangt 033inActie niet alleen donaties, maar zamelen wij ook hier zelf op allerlei creatieve manieren geld voor in. Van een bake sale tot kidsrun.
Wij zoeken in regio Amersfoort de verbinding op door kinderen en volwassenen in leven en welzijn zich op heel uiteenlopende manieren te laten inzetten voor gezinnen die dagelijks leven in ‘stille’ armoede.